Friday, April 29, 2016

Pudding


Danas je dan kada se farbaju jaja. Šta ću napraviti, još se ne zna, ali svakako ću vam pokazati kada bude gotovo. A danas pišem, iako znam da ga svi znaju, recept za domaći puding.

Wednesday, April 27, 2016

Čokoladni mafini


Kako uljepšati jedno poslijepodne? Pa lako :) Napravite sočne mafine. Jednostavno, brzo, podloga za ispoljavanje kreativnosti ako ste raspoloženi za dodatno ukrašavanje...


Tuesday, April 26, 2016

Instapost


Nemam priliku tako često da putujem, ali kada to radim čini mi se da iskoristim svaki trenutak. Dijelila sam slike sa putovanja na mom instagram profilu, a u ovom postu su neke od njih. 

Sunday, April 24, 2016

Sunset


Da li ste nekada trčali za suncem, pokušavali da ga stignete... E to je avantura. Tako brzo zalazi. Fotografija na jednu stranu ima jedne boje, ako okrenete kameru na drugu stranu, to je ponovo nešto drugo. Kalemegdan je mjesto gdje možete da vježbate stvaranje fotografija na temu zalaska sunca. Mjesto je preplavljeno divnim prizorima, pa zalazak sunca može izgledati uvijek, nekako drugačije.

Friday, April 22, 2016

April na Kalemegdanu




Kalemegdan - divno mjesto koje u svako godišnje doba izgleda čarobno. Meni je ovo bila druga posjeta ovom mjestu, i ponovo sam se osjećala predivno. Inspirativno je, široko, pogled na grad sa visine, priroda, zelenilo.

Thursday, April 21, 2016

Travel and photos - Belgrade



Provodim dane u velikoj mračnoj sali za sastanke i ne vidim sunce. Zato dijelim djeliće beogradskih večeri i noći. Susrećem ljude kojima smeta fotoaparat, a onda na kraju traže slike od mene. I smiju se. I sretni su što ćemo imati uspomenu na ovaj poslovni put pun izazova. A za mene je ipak bio najveći izazov. Pet dana bez moje najveće ljubavi u životu, po prvi put.

Wednesday, April 20, 2016

Putovanja - Beograd


Doputovala sam u ovaj grad, ali ne kao turista. Uprkos tome što ovo nije takvo putovanje, ne mogu pomoći sebi, pa svaki slobodan trenutak koristim za istraživanje detalja. Žao mi je što neću imati priliku da lutam urbanim djelovima grada. Ipak, tu je mnogo sitnica koje kradu pogled.

Sunday, April 17, 2016

Prsten za salvete


Danas ću podijeliti sa vama početak ove priče. Kako obožavam sve što se može napraviti kod kuće, a uključuje kreativnost, odlučila sam se za pravljenje prstenova za salvete, jer mi ne oduzima mnogo vremena, a taman zadovolji moju potrebu za stvaranjem nečega novog.

Wednesday, April 13, 2016

Just red


Dugo na nokte nisam stavila ništa osim bezbojnog laka, i onda odjednom poželjeh baš crvenu boju. Meni je prva asocijacija na crveni lak - dama, pa eto, ako želite izgledati barem malo kao jedna dama, stavite crveni lak na nokte :)

Monday, April 11, 2016

Kivi smoothie



Volim kivi, a u smutiju samo dobije zanimljiviji izgled i još bogatiji ukus uz ostalo voće/povrće koje dodajem. Kako nemam poseban plan kombinovanja namirnica, mješam one sezonske, koje imam trenutno.

Monday, April 4, 2016

Instapost


Nova sedmica, nove fotografije. I nju je obilježilo cvijeće, kao i onu prethodnu. Možda je sada i previše, ali to je moja svakodnevnica... Ili moja inspiracija nije probuđena...