Saturday, May 16, 2015

Shoe shopping


Kako izgleda kupovina sandala, mama i beba u akciji? Hm, vjerovatno vam je jasno da je u pitanju još jedna avantura. Hoćeš li biti dobra kada budemo birali sandalice? Da. Hoćeš li fino probati sandalice, da ne pogađamo broj koji ćemo ti kupiti? Da. Dobro. A onda se desi sve obrnuto.

Svi probaju i kupuju cipele, a naša beba trči bosa kroz Deichmann. Trčimo i mi. A onda, nema bebe. Mala je, a police su visoke. I brza je. I gužva je. Bitno da nije izašla na izlaz, tu je negdje. Našla je druga i zabavlja se. Sve je šareno i zanimljivo, a tata i mama stalno nešto traže od nje.



Protiv volje i uz vrištanje probali smo broj 22. To je to. Kupujemo te. I bježi. A mama bira svoje, za šest sekundi, broj zna napamet. I duplo jeftinije od bebinih :)

Ali mama je zadovoljna. Valjda je do sada naučila šta voli, šta joj treba i nema tu puno razmišljanja. Mama je zaljubljena u nove sandale. Dovoljno su pristojne za posao, a vrlo udobne za trčanje po parku iza bebe. A moram priznati i da su lijepe. Cijena je savršena sa 50% sniženja. Nadam se da će i beba biti srećna sa ovim našim izborom.



Imate li vi neku sličnu priču, ili iskustvo :)

Pozdravljamo vas,

Beba i Mama

2 comments:

  1. Haha, prelep tekst zanimljivo iskustvo, slatko sam se nasmejala. :)

    ReplyDelete