Saturday, April 4, 2015

Marbled Easter Eggs


Vjerovatno su neki od vas već završili bojenje jaja za ovu godinu, a neko se sprema tek za sledeću sedmicu. Ja ću to raditi za sledeći vikend, pa se još uvijek odlučujem za tehnike, načine, boje, uzorke... Nadam se da ću imati dovoljno vremena da se tome fino posvetim. Probala sam danas ponešto, pa ću sigurno nešto od toga i primijeniti za ovogodišnji praznik.


Kao što vidite, u pitanju je marble tehnika. Primjenjuje se na svemu i svačemu, a veoma je jednostavna i efektna i na jajima. Mnogo je lakše i brže, nego crtati po jajima, što sam radila jedne godine. U svakom slučaju, jedan dio jaja ove godine će imati mramorni izgled. Naravno, u više boja.


Koristiću tvrdo kuvana jaja, vodu sobne temperature, lak za nokte i čačkalicu. Već sam objašnjavala kako se to radi u ranijim postovima na šoljama i vazama. Definitivno sam usvojila ovu tehniku, i draga mi je.



Uživajte u danu i lijepo vas pozdravljam.

Milijana

4 comments:

  1. Nisam bas razumela, malo si skratila objasnjenje..jel se ovo lak nakapa u vodu? I sta konkretno onda radis sa jajima?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo :) Nisam objašnjavala detaljno, jer imam već tri slična posta (dva sam navela u tekstu ovog posta). Mislila sam da već dosađujem :) Samo sam kapnula četiri kapi laka u vodu, koja ne smije biti hladna, nego sobne temperature. Koristila sam samo jednu boju. I uronila sam kuhano, ohlađeno jaje u vodu. Šare su onakve kakve su se formirale u vodi. Nisam mogla uticati na njih, uvijek su drugačije. Je li sada malo jasnije?

      Delete