Monday, December 7, 2015

Ideje za kino večeri



Znam da su TV ekranima zavladali filmovi sa temama Božića i Nove godine, ali ja ću predložiti neke druge filmove za kino večeri. Pogledala sam ih u neko skorije vrijeme, pa dok nisam zaboravila, samo da napomenem da ih vrijedi pogledati. Dakle, da pređemo na spisak....



The Age of Adaline (2015)
Tridesetih godina prošlog vijeka neobična sudbina zadesila je Adaline Bowman. Nakon automobilske nesreće ova prelijepa mlada žena ostaje zarobljena u tijelu 29-godišnjakinje te svoju tajnu uspijeva sakriti gotovo osam desetljeća. Sve dok se u njezinom životu ne pojavi harizmatični Ellis Jones.




Flying Home (2014)
“Flying Home” je parabola o ljubavi: film govori o tome koliko je ljubav važnija od svih ostalih stvari i da morate sve žrtvovati za nju…


If I Stay (2014)
U jednom trenutku, talentovana violončelistkinja Mija sjedi u kolima sa svojom porodicom. Iznenada napušta svoje telo i posmatra smrskane automobile i tijela svojih roditelja i mlađeg brata, koga odvozi hitna pomoć. Miju odvode u bolnicu i tamo, dok joj tijelo leži u komi, razmišlja o prošlosti i pokušava da odluči da li da se bori za život. Kroz Mijina razmišljanja i prisjećanja, upoznajemo njen tinejdžerski život, ljubav prema klasičnoj muzici i odnose s porodicom, prijateljima i dječkom, Adamom. Mija lebdi između života i smrti, a okupljeni prijatelji i porodica imaju samo jednu molbu: Molim te, nemoj da umreš.

Ako odlučite da pogledate neki od ovih filmova, meni je pošlo za rukom ovdje.
Uživajte.

Milijana

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Uz pozdrav, moja preporuka neka bude romantika na način '90-ih i ''You've got mail'' (http://www.ifilmovi.com/filmovi.php?id=243341&naziv=You%27ve%20Got%20Mail%20)

    ReplyDelete