Sunday, January 31, 2016

Čudo melem



Ja sam recept pronašla na ovoj stranici, a onda sam otkrila da ga ima i na mnogim drugim mjestima. Drago mi je ako će nekome pomoći. Drevni ruski recept koji liječi mnoge bolesti...


Kažu da ovaj čudo – melem liječi:

1. Upalu sinusa. Istopite mast u kašici i odmah naspite u pipetu. Da se mast ne bi stegla, radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da se možete otarasiti i hroničnog sinusitisa. Mast „probija“ sinuse i povlaci na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.
2. Gnojni otitis. Savijeni komadic vate, umočeni u ovu mast staviti u uvo. Po potrebi mijenjati, uz to mazati mast i iza uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.
3. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika. Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi naveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces pukne.
4. Bronhitis, bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, čmičci na ocima. Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.
5. Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima. Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike. Iznenadićete se rezultatom! Kod zubobolje - mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni, bol ce obavezno nestati.
6. Sve što se maže – radi se noću. Obloge na bolesne zglobove, koljena – umotavati.
7. Mast je dobra za ojacavanje noktiju – utrljati u nokte preko noći.

Sve bolesti pocece da se povlače, zahvaljujući ovoj masti, čudo – melem. Napomena: vosak mora biti naturalni, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju – bolje je maslinovo.
Sve ovo sam prepisala, da ne pogriješim u prepričavanju i reći ću da sam probala ovaj melem kao što piše pod brojem jedan (upala sinusa). U tome pomaže, a vi ako vjerujete možete pokušati. Ako ne pomogne, sigurno neće ni odmoći, jer je prirodna i bezopasna.
Čudo-melem liječi: bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upalu jajnika, trofički čirevi, ženske bolesti. Uspješno se koristi za opekotine. U zavisnosti od bolesti, mast: mažite, stavljajte obloge, utrljavajte. Čak može da se koristi za unutrašnju upotrebu: pola kašičice tri puta dnevno prije obroka. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni).

Za pripremu melema biće potrebno:
– 1 jaje
– 400 ml biljnog ulja (ja sam koristila maslinovo)
– komadić pčelinjeg voska – okoo 60 gr




1. Skuvati jaje. Biće potrebno samo žumance. Njega treba staviti na tacnicu i malo izgnječiti.

2. U šerpicu nasuti ulje, komadić voska stavite u ulje, šerpu staviti na laganu vatru i čekati dok se vosak istopi.

3. Čim se bude čulo „pucketanje“, uzmite žumanjce i prstima bacajte u ulje sa voskom, mrvicu po mrvicu, ulje će početi da se pjeni, pa budite spremni da brzo uklonite šerpicu sa vatre.
4. Kada se ulje „smiri“, ponovo ga vratiti na šporet, nastavite bacati žumanjce do kraja, stalno mješajući kašikom. Smjesa će promijeniti boju i postati tamno braon.
5. Skloniti sa šporeta i ostaviti na 15-20 minuta, procijediti kroz najlon (čarapu), gazu, a ja sam koristila parče tila. Ostatke (mrvice žumanceta) baciti.

Kada se mast ohladi, staviti je u staklenu teglu i zatvoriti poklopcem. Mast se čuva u frižideru do 10 mjeseci.






Milijana

No comments:

Post a Comment