Juice of beetroot
Prelistavala sam
poslednji broj Gracije i ugledala sam recepte sokova koje inače pravimo i
pijemo. To mi je dalo ideju da podijelim ovaj recept, jer je sok zaista čudotvoran.
Ako zelite da učinite nesto za svoje zdravlje, pijte ovaj sok. Priprema je
jednostavna, i samo vam je potreban sokovnik za cijeđenje sirovog voća.
Odavno je poznato da su prirodno
ceđeni sokovi od voća i povrća daleko zdraviji od kupovnih ili kuvanih sokova. Cvekla,
mrkva, jabuka i celer su veoma bogati vitaminima i ukoliko se ne tretiraju na
visokim temperaturama, mogu svojim sastavom mnogo da doprinesu poboljšanju
imuniteta i krvne slike.
|
Cvekla |
Stavite u sokovnik 8
mrkvi, 4 stabljike celera sa lišćem, 4 jabuke i jednu sirovu cveklu. U ocijeđen sok možete dodati nekoliko
kašika meda. Ako napravite veću količinu, koju ne možete popiti odmah, sok
možete držati u staklenoj boci u frižideru nekoliko dana.
|
Celer |
|
Jabuka |
|
Mrkva |
Milijana Z.P.
No comments:
Post a Comment