Dio nedeljnog ručka. Brzo, jednostavno i zdravo. A vole je i bebe :) Možete dodati meso ili drugo povrće koje volite. Osnovni sastojci:
Recept je preuzet sa Coolinarke.
Milijana Z.P.
- 500 gr karfiola
- 2 krompira
- 1 jaje
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- začini
Priprema
- Sasvim sitno isjeckajte luk i krompir, pa skuhajte sa 1 i 1/2 litrom vode u koju ste dodali so.
- Kad su krompir i luk već skoro kuhani, dodajte karfiol iskidan na male cvjetove.
- Kuvajte dok ne omekša, a zatim dosolite i dodajte začine po ukusu.
- Zatim skinite sa šporeta, usitnite štapnim mikserom, u čorbu dodajte umiješano vrhnje sa jajetom i vratite na šporet da prokuha. Ukrasite listovima peršuna ili kockicama dvopeka.
Recept je preuzet sa Coolinarke.
Milijana Z.P.
No comments:
Post a Comment